Συνέντευξη του Nomad Honey στο Tropos Branding Co

You are currently viewing Συνέντευξη του Nomad Honey στο Tropos Branding Co

Διαβάστε τη συνέντευξη που δώσαμε στο Tropos Branding Co σχετικά με το Bear Strength κατά τη διάρκεια του EXPO στο Μαραθώνιο της Αθήνας το Νοέμβρη του 2018.

[Tropos Branding Co]: Μια συζήτηση που καλά κρατεί τα τελευταία χρόνια με πελάτες και συνεργάτες, καταδεικνύει μια δυσκολία αλλά και μια επιχειρηματική ευκαιρία ταυτόχρονα. Το πώς να μπορέσει ένα προϊόν ή μια επιχείρηση να φτάσει να επικοινωνήσει σε επίπεδο καταναλωτή/χρήστη, μιας και δε χωράει αμφιβολία ότι αυτό απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια.

Η απάντηση έρχεται εύκολα, αν ξεκαθαρίσει η επιχείρηση το πώς αντιλαμβάνεται τον πελάτη της. Θέλει ο πελάτης της να είναι Καταναλωτής ή Χρήστης του προϊόντος της;

Στην πρώτη περίπτωση, η αποδοτικότερη μέθοδος είναι η τοποθέτηση του προϊόντος σε κάποιο ράφι (B2B –Business to Business) και διαφήμισή τoυ (με οποιονδήποτε τρόπο) για να γίνει γνωστό και να ελκύσει τους καταναλωτές.

Στην δεύτερη όμως περίπτωση, αν αντιλαμβάνεται τον πελάτη ως ΧΡΗΣΤΗ, τότε θα πρέπει να τον εκπαιδεύσει στην ορθή χρήση, άρα να τον βοηθήσει να κατανοήσει την προστιθένη Αξία που δεν γίνεται αντιληπτή με την πρώτη ματιά και χρειάζεται η εμπειρία ώστε να το κατανοήσει. Εκεί ακριβώς ξεκινά η επαφή με συγκεκριμένες ομάδες (tribes) χρηστών.

Γρήγορο συμπέρασμα: Τα tribes δε χτίζονται αλλά ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται μια διαφοροποίηση ενός καθημερινού προϊόντος (μέλι) σε ένα προϊόν που μπορεί να εξυπηρετήσει ανάγκες ενός μεγάλου tribe, αυτού που εκφράζεται μέσω τρεξίματος.